Beplantingsplan

Beplantingsplan de basis van een b(l)oeiende beplanting

Heb je echt geen idee welke planten in jouw tuin mooi uit komen?

Een beplantingsplan geeft een duidelijk overzicht van alle planten en bomen die in de tuin geplant worden of al geplant zijn.
Het beplantingsplan is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp en is de onderbouwing van een uitgebalanceerde beplanting die de finishing touch van de tuin is.

 

Mooi en functioneel

beplantingsplan bloementuin

 

 

 

 

 

 

Een tuin is het verlengstuk van het huis en onderdeel van de leefomgeving. Bij de inrichting van de tuin gaat Geral ervan uit dat de tuin ook vanuit de woning
wordt bekeken en dat er in alle seizoenen iets te beleven valt.

De beplanting is meer dan een combinatie van planten en bloemen maar maakt dat de tuin sfeer uitstraalt en het lijnenspel van het ontwerp versterkt. Een uitgebalanceerde beplanting geeft de tuin in alle seizoenen vorm en kleur. Brengt de tuin tot leven met vogels, bijen, vlinders en nog veel meer beestjes

 

Hand in hand met moeder natuur:

Door het leven in jouw tuin gunstig te beïnvloeden krijgt je een stukje meerwaarde in jouw tuin.
Voorbeelden:
De bodem (grond) in je tuin is een levend organisme. Voor gezonde en duurzame beplanting is een “grondige” bewerking van de bodem noodzakelijk ter bevordering van het bodemleven.
Dit gebeurt door middel van organische producten met hulp en respect van de natuur.

beplantingsplan hommel in de tuin

 

 

 

 

 

 

Dakbegroeiing zorgt er voor dat er veel minder water (60-80%)afgevoerd wordt via het riool, wat overbelasting bij heftige regenbuien voorkomt. De dakbegroeiing houdt het regenwater vast, heeft een isolerende werking, beschermt het dak, vormt een leefomgeving en zo wordt er weer een nieuw stukje natuur gecreëerd.

Waterdoorlatende bestrating is gunstig voor een natuurlijke waterhuishouding, voorkomt verdroging in de zomer en levert besparing op van kostbaar drinkwater.

Jouw vijver kan natuurlijk en veilig behandeld worden om vele vijverproblemen zoals troebel water en algengroei te behandelen.
Dit bevordert het gehele vijverleven.

Al deze omstandigheden hebben direct invloed op de beplanting en de keuze van de beplanting die in het beplantingsplan samen komen. Welke sfeer je ook wenst als de bodem of de waterhuishouding niet optimaal zijn kan de beplanting zich niet goed ontwikkelen. Door deze maar ook andere toepassingen in en om jouw tuin wordt de natuur positief beïnvloed, het begint
met een doordacht beplantingsplan met als resultaat een prettige tuinsfeer waar je jarenlang van kunt genieten.

Als liefhebber van de levende tuin help ik je met plezier op weg om samen de beplanting samen te stellen die past in jouw tuin.

Dat kan op een aantal manieren:

  • Net als bij het maken van een tuinontwerp inventariseer ik de wensen (eventueel de al bestaande beplanting) en verzorg een compleet beplantingsplan op maat
  • We gaan direct aan de slag tijdens een workshop op maat in jouw eigen tuin – Meer info
  • Je investeert tijd door het volgen van de cursus “Beplantingsplan Tekenen” – Meer info
Scroll naar boven