Bermsnacken je moet het maar durven.

Waarom zou ik gaan bermsnacken of wildplukken als er een overvloed aan groentes en fruit in de supermarkten voorradig is?

 

Een begrijpelijke reactie maar weet jij of de sla of appel die je in de supermarkt koopt bespoten is met bestrijdingsmiddelen of hoeveel kunstmest er is gebruikt om snel een verkoopbaar product uit de grond te persen. Dat wordt niet vermeld op het etiket…

Wildplukken is door de overheid officieel strafbaar gemaakt maar feitelijk is de kennis van planten en het wildplukken een eeuwenoud gebruik wat 100 jaar geleden nog volop werd toegepast.

Waarom ik deze kennis met plezier deel is om de volgende rede:

  • Wildplukken is supergezond
  • Wildplukken kan op veel plaatsen
  • Wildplukken is superleuk en lekker
  • Iedereen kan het wildplukken leren

Ontdek de geheimen van de eetbare tuin.

Er zijn heel veel planten eetbaar die we of als onkruid zien of allen maar als sierplant voor in de tuin.
Plant in je bloemen/siertuin bijvoorbeeld ook wat bessenstruiken of eetbare bloemen zoals de daglelie, oost indische kers en duizendblad.
Ontdek welke planten en bloemen in je eigen tuin gewoon eetbaar zijn. Tuinspecialist Geral geeft ook handige tips hoe je in je eigen tuin of zelfs op een balkon wilde kruiden kan laten groeien.

Hoe Geral met wildplukken begon

Als tuinontwerper en plantenspecialist wist Geral goed het verschil tussen sierplant en onkruid. Bij het schrijven van een boek over onkruiden ontdekte hij dat wilde planten nog meer bijzondere kenmerken hebben zoals geneeskracht en voedingswaarde.
Na een grondig onderzoek ontdekte hij dat elke wilde plant ook zijn eigen verhaal heeft, die verhalen deelt hij graag met jou.

Daarom is het zo leuk om tijdens een cursus wildplukken te ontdekken welke planten eetbaar zijn en wat hun specifieke eigenschappen zijn.

Wij verzorgen deze workshops al ruim 6 jaar, de locaties zijn Woerden, Wassenaar, Amsterdam, Oudewater, Egmond-binnen en Utrecht.

Wil je in je eigen omgeving het bermsnacken ontdekken, laat het ons weten het is op bijna iedere locatie te organiseren.

 

We hebben 2 mogelijkheden om het wildplukken in ieder seizoen te ontdekken:

  1. De wildplukwandeling waarbij we zelf gaan bermsnacken.
  2. De workshop wildplukken samen met een kok die een supergezonde lunch verzorgt.

Meer info of het reserveren van jouw plek kan via: tuincursussen-en-workshops

Scroll naar boven