Een tuin om te genieten

Een tuin om te genieten

overbeek gardendesign planten voor weinig onderhoud

Geral Overbeek luistert, kijkt en combineert tot het ideale tuinontwerp ontstaat. Jouw wensen vertaalt  Geral in een sfeer die past bij de mens, het huis en de omgeving. De tuin wordt dan een stukje natuur waar u kunt relaxen en genieten van het buitenleven.

De tuin is een bijzondere plek waar je buiten bent maar toch nog beschermt van de grote buitenwereld, waar beschutting is maar ook invloeden die je zintuigen prikkelen. Heerlijke geuren, rustgevende geluiden en spannende kleuren die samen de tuin zijn unieke sfeer geven.

Vooral de planten in de tuin zijn de sfeermakers die in ieder seizoen weer aantrekkelijk zijn maar ook steeds weer veranderen. Planten en bomen trekken ook dieren aan die zich dan ook op hun gemak voelen in jouw tuin en natuurlijk een genot om naar te kijken.

 

 

Onbewust doen planten nog veel meer

Beplanting heeft zoveel positieve eigenschappen waar we vaak niet bij stil staan, zo is de schaduw van een boom veel koeler dan onder een parasol of afdak. Vangen planten fijnstof en schadelijke gassen uit de lucht waardoor onze omgeving frisser en gezonder wordt, ook geven planten natuurlijk zuurstof af waar we niet eens zonder kunnen. Verder verhogen planten onze creativiteit, verlagen stress en bevorderen de genezing bij ziekte. Kinderen die in het groen kunnen spelen ontwikkelen zich beter en ontdekken spelenderwijs hoe de natuur in elkaar zit, zo kan ik nog wel even doorgaan.

“Een tuin zonder planten is geen tuin maar een levenloos plein”

De tuin verdient onze aandacht en levende planten, veel groene tuinen maken onze leefomgeving groener waardoor het prettiger leven is voor mens en dier. Op de korte termijn lijkt het weinig uit te maken maar op de langere termijn kunnen we niet alleen meer genieten van de groene tuinsfeer maar heeft het ook een grote invloed op onze gezondheid. Door middel van lezingen, cursussen, workshops en online tuinadvies geeft Geral Overbeek zijn kennis over tuinen door zodat we samen kunnen genieten van een gezonde groene leefomgeving.

 

Workshop Ontwerpen

 

Ontwerpen voor een sfeervolle tuin, bekijk hieronder een aantal voorbeelden

overbeek gardendesign ontwerp achtertuin Woerden

overbeek gardendesign ontwerp bosrijke villatuin

 

Overbeek Garden Design
Maasoord 17
3448 BL  Woerden
T 06 – 54 61 43 82
E [email protected]
I www.overbeek-gardendesign.nloverbeek gardendesign
 

 

Scroll naar top