tuinspreekuur buitenplaats de blauwe meije tuincursus online

Tuinspreekuur voor jouw tuinvraag

Tuinspreekuur voor jouw tuinvraag

Tijdens het maandelijkse tuinspreekuur krijg je antwoord op al je tuinvragen. Vanaf 12 maart starten we op de prachtige locatie, Buitenplaats De Blauwe Meije, in het groene hart wat een ontmoetingsplek is voor mensen die van het buitenleven houden. Kom jij ook?

De blauwe meije in het groene hart

Nieuw Tuinspreekuur om je op weg te helpen

Rebecca de Boer van Buitenplaats De Blauwe Meije en Geral Overbeek van Overbeek-Gardendesign gaan samen tuinliefhebbers laten zien hoe ze hun tuin met hippe planten meer sfeer en beleving kunnen geven. Geral vertelt graag over groene en sfeervolle tuinen. Een mooie tuin kan niet zonder planten maar hoe kies je de juiste plant waar je lang plezier aan beleeft maar wat niet teveel werk is.

duurzaam woerden ook in tuinen

 

samen met

tuincursus-online

 

 

 

 

 

Vanaf zaterdag 24 maart gaat tuinspecialist Geral iedere maand vanuit De Duurzaamheidswinkel tuin-spreekuur houden om tuinbezitters op weg te helpen met tips over tuinplanten en onderhoudstips zodat het tuinieren nog leuker wordt.

 

Slim beplanting kiezen voor kleur – leven – eten en gemak

Door voldoende planten te kiezen komt je tuin tot leven, vul dus minimaal 2/3 van je tuin met beplanting, gazon of vijver en veel dieren komen graag bij je op bezoek. Kies de juiste planten op de juiste plaats en je hebt het gehele jaar kleur in de tuin, wie wil dat nou niet.
Geral laat ook zien dat door te kijken naar de natuur heel veel duidelijk wordt en dat je daardoor veel  minder werk aan de tuin hebt te doen. Eten uit eigen tuin is niet nieuw maar kan wel weer opnieuw ontdekt worden, er zijn veel meer planten eetbaar dan je denkt.

 

tuincursus online tuinvragen

Mag ik jouw tuinvraag beantwoorden?

Kom dan 24 maart naar De Duurzaamheidswinkel Voorstraat 75 in Woerden en laat je verassen door de leerzame presentatie en praktische antwoorden op je tuinvragen.
Het maandelijkse Tuin-spreekuur is gratis te bezoeken, vooraf opgeven is vereist om een plek te reserveren en ook kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom.
Reserveer via: tuinspreekuur

Tot op het volgende Tuinspreekuur, Geral Overbeek.

3 gedachten over “Tuinspreekuur voor jouw tuinvraag”

 1. Edda Barends

  Hi Geral,in mijn tuin staat een roosmarijn struik,die ik lang geleden,misschien wel 35 jaar geleden heb meegenomen uit Formentera.
  Door de storm is de stam gescheurd,ik heb em met touw stevig omwonden en weer bij elkaar getrokken,hij was niet helemaal door,maar zat nog met een stuk vast.
  Nu krijgen de naaldjes een beetje grauwe kleur,het gaat duidelijk niet zo goed met em.
  Is er nog iets dat ik kan doen?Terugsnoeien?
  Met vriendelijke groet,
  Edda Barends

  1. Beste Edda,

   Dat is een behoorlijk oude rozemarijn. Als de sapstroom nog voldoende in takt is kan de struik nog wel herstellen. Het verkleuren van het blad geeft wel aan dat hij het moeilijk heeft. Door de struik flink te snoeien kan de verdamping / uitdroging worden beperkt.

   Omdat de struik al zo oud is zal deze wel behoorlijk houtig zijn aan de onderzijde. Snoei daarom niet te ver terug maar zo ver dat er nog wel voldoende jong hout is waar nog blad aan zit. Normaal gesproken zou ik de rozemarijn snoeien na de bloei maar in dit geval zou ik het zo snel mogelijk doen zodat alle energie kan worden gebruikt om nieuwe scheuten te maken.

   Je zou ook nog het bodemleven kunnen optimaliseren met Biovin of de Bodemactivator van Ecostyle.

   Hopelijk zijn deze tips waardevol en kan je de rozemarijn weer aan de groei krijgen.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

 2. mirjam van der Burgh

  Hallo Geral,
  wij hebben een boerderij in Frankrijk met een enorm stuk terrein erbij. We hebben niet de illusie dat we daar ooit een keurige tuin van kunnen maken maar dat hoeft ook niet. Wel zouden we wat meer van de bomen die er staan willen weten, met name staan er veel hazelaars die groeien als kool maar geen of nauwelijks noten opleveren. Dat zouden we graag veranderen. Bovendien zouden we er graag over een paar jaar gaan wonen en dan een moestuin aanleggen. Op dit moment planten we er al regelmatig fruitbomen en struiken waarvan een deel het prima doet en andere weer niet om ons onbekende redenen. Is er een cursus of workshop die we kunnen volgen om hier wat handiger in te worden? Hartelijke groet, Mirjam van der Burgh

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven