Over mij

Over Tuinontwerper, Tuincoach en Schrijver Geral Overbeek

“Zit je met je handen in het haar of groeien de bomen boven je pet”.

Geral Overbeek helpt je met plezier op weg om jouw tuinprobleem op te lossen. Hij is al 30 jaar gepassioneerd actief in tuinen, naast vormgeving en ruimtewerking heeft het werken met planten zijn voorkeur. Hierdoor zijn de tuinen van zijn hand natuurlijk en sfeervol om een prettige sfeer tot stand te brengen. Daarnaast werkt hij met de nieuwste technieken en materialen die een gemak zijn voor de gebruiker en duurzaam voor de omgeving. Door samenwerking met diverse specialisten en Duurzaam Woerden komen we samen tot duurzame oplossingen voor regenwater, biodiversiteit en leefbaarheid.

duurzaam woerden ook in tuinen

Overbeek-Gardendesign werkt samen met Duurzaam Woerden en de Duurzaamheidswinkel.

 

In 1989 is Geral zijn bedrijf gestart als zelfstandig tuinontwerper vanuit het groene hart Woerden. De meeste opdrachten worden uitgevoerd in Utrecht, Zuid Holland en Noord Holland maar ook ver daarbuiten. De laatste jaren deelt Geral zijn ruime kennis over planten en tuinen tevens via diverse website’s en praktische workshops, met als doel tuinbezitters blij maken met een sfeervolle en beheersbare tuin. Een bijzondere opdracht en uitdaging is het ontwerpen van een voedselbos waarbij de natuurlijke processen belangrijker zijn dan de architectuur.

 

Natuurvriendelijk tuinieren is steeds belangrijker geworden. Geral speelt daar zeker op in en gaat bij kleine of grote tuinen er van uit dat de ecologische kringloop geoptimaliseerd kan worden. Werken in harmonie met de natuur geeft zoveel voldoening en geeft het leven de kans om zich in de tuin optimaal te ontwikkelen.
Dat kan zijn door het plaatsen van een insectenhotel, zaaien van bloemenweides, ophangen van nestkasten of een takkenwal met een egelhuis eronder.

   

Bekijk de volgende pagina’s over onze heldere Werkwijze, Tuinadvies en Beplantingsplan.

 

 

Scroll naar boven